zondag 15 maart 2009

Kjeld 2 jaar!

Zingen, cadeautjes, ballonnen, post en een taart met kaarsjes. Wat een feest!

En toen was er buiten in de carport ook nog een grote verrassing...
Hij had de doos al een paar keer zien staan en verteld dat er een glijbaan op stond maar verder had hij er natuurlijk niks achter gezocht.
Het was een heel karwei om in elkaar te zetten maar Kjeld heeft goed geholpen met z'n eigen speelgoedboor die hij net gekregen had. Dat ding kan echt draaien en ik ben verbaasd dat de batterij nog niet leeg is...
We hadden kikkercakejes en Kjeld heeft ze zelf uitgedeeld.
Ze waren errug lekker en achteraf zag hij er zo uit:

En dit is het geworden: een echt avonturenkasteel (of iets dergelijks stond op de doos)
's Middags kwamen er wat kennissen van stal op visite en die brachten me toch cadeaus mee! Kjeld is echt verwend met een heel leuk deens-engels woorden boek, een setje wilde dieren + ranger en een autovrachtwagen mét autootjes.
De dames waren natuurlijk ook wel erg nieuwsgierig naar ons huis dus een rondleiding konden we niet overslaan.
Markus is het zoontje van bijna 1 van Jeanette (in het groen op de vorige foto) waar ik regelmatig mee samen rij en die ook graag mee gaat op de kar. Zij heeft zelf een 3-jarige Fjord die ze aan het inrijden is en verder rijdt ze een paar andere paarden van een andere dame van stal.
En het feest was nog niet afgelopen: aan het einde van de middag skypen met Voorschoten en na de pannenkoeken met Barendrecht. Kjeld wordt altijd helemaal hyper als hij de familie op de computer ziet. Het is wel heel geweldig hoor dat we dat kunnen doen.

Feestje!

Op donderdag 12 maart vierde Kjeld z'n verjaardag bij de Hommeltjes.
Hij kreeg een geweldige placemat...
... en mocht gezonde stokjes uitdelen.
Alle kinderen lustten gewoon alles wat erop zat! Dat was ik niet meer zo gewend. In Nederland wordt er toch wel vaak zoet getrakteerd. Hier mag dat dus niet.
Die ochtend ben ik ook voor het eerst gelijk na het vieren van z'n verjaardag weg gegaan, heel handig om even alleen boodschappen te kunnen doen. Ook wel heel raar want we zijn al twee maanden steeds bij elkaar. Ik haalde hem om 12.00u. weer op en hij zat heerlijk op het bed een spelletje te doen. Wilde eigenlijk niet mee maar was heel moe. Alle ander kinderen lagen al op bed in de "slaapzaal". Ben heel benieuwd hoe Kjeld daar gaat slapen volgende week want hij is nog gewend om in een ledikant te liggen in z'n slaapzak en niet los onder een dekbedje. 't Is wel heel grappig om te zien hoe alles een vaste volgorde heeft: eten aan tafel, zelf gezicht schoonpoetsen, even spelen, om de beurt kleren uit en even op het kinderwc'tje zitten, schone luier aan, in de romper terug naar de klas, even voorlezen of zingen en dan met z'n allen naar de slaapzaal (dat is eigenlijk het lokaal van de jongere groep maar die slapen buiten in de mega wiegen)

Ongenode gast

Tja, hier heeft hij/zij het loodje al gelegd maar we hebben zeker twee weken last van hem/haar gehad. De Denen zijn er niet zo van onder de indruk maar wij werden er behoorlijk zenuwachtig van dat we een gast in de keuken hadden; we lieten 's nachts het licht aan, keken eerst goed rond als we de keuken in kwamen en deden 's morgens eerst alle keukenladen even open.
Hopelijk zijn we er nu vanaf en blijven ze buiten.

Kjeld naar de Hommeltjes

Vanaf 1 maart was het dan zover: Kjeld ging naar kinderdagverblijf BakkeToppen en kwam in de groep die de Hommeltjes heet terecht (in Sprang zat hij bij de Bommeltjes!). Tot nu toe ben ik 3 keer een ochtend met hem geweest, 1 keer was hij ziek. We gaan aankomende week proberen of hij het een hele dag vol houdt.
Hij zit in de groep met allemaal kinderen die net ietsje ouder zijn dan hij maar voor de groep met kleinere kinderen praat hij te goed. Ik heb wel het verschil gezien: ze zijn net wat zelfstandiger dan hij. Dat komt natuurlijk ook doordat ze er al zo lang zitten en alle routines gesneden koek zijn. Ik hoop echt dat Kjeld z'n draai er gaat vinden. De juffen zijn in ieder geval heel aardig. 10 kinderen en 3 begeleiding!!!
Het lokaaltje is niet echt groot maar alles is heel nieuw en van mooi hout. Er is een grote centrale hal waar ze ook altijd kunnen spelen dus ruimte genoeg.
Lekker kliederen met water en maizena. Geweldig!
Ik vond het wel heel leuk om er een paar keer bij te blijven (al was het helemaal niet nodig dat ik bleef, Kjeld miste me niet als ik even een boodschap ging doen...). Ook wel raar om als ouder in zo'n gebouw rond te lopen trouwens.
Het is de bedoeling dat de kinderen zelf hun frokost (lunch) meebrengen en er komen dan de meest fantastische en lekkere dingen tevoorschijn.