donderdag 18 juni 2009

Actie oprit...

Eindelijk: 2e pinksterdag werd er een begin gemaakt met het bestraten van de oprit.
Eerst dachten we nog dat we er blij van zouden worden maar al na een paar uur moesten we even naar het strand vluchten...
...hoewel dat helemaal geen straf was. Het was heerlijk weer en Kjeld was in z'n element met water en zand...
...en dit is de reden van onze vlucht: al de afgegraven zooi moesten onze poolse werklui maar in de tuin dumpen, in de kuilen die er zaten. Al het werk dat we in de tuin gestopt hadden was in 1 dag verprutst omdat de verhuurder geen zin had de grond af te voeren.
Wat een ergernis!

Ook voor de werklui want omdat de verhuurder zo ongeveer elke dag van gedachten veranderde en/of ze nodig had bij een van z'n andere eindeloze projecten konden ze geen goed werk leveren en niet doorwerken.

Uiteindelijk, nadat we 7 verschillende soorten bestrating voorbij hadden horen komen, in verschillende diktes, zijn het een soort cobblestones geworden. In de kleur van de rode beuk, zei de verhuurder er nog bij (ha, ha, net of ons dat nog wat kon schelen na al het gedoe).
Ze begonnen met het leggen van de stenen recht naast elkaar maar daar veranderde hij natuurlijk ook weer over van gedachten dus nu ligt de andere helf in halfsteensverband. En ze moesten stoppen op 2/3 van de hele oprit omdat het zo wel ver genoeg was. Wilde hij ook nog de rest van de stenen in de tuin dumpen...
Toen ben ik echt kwaad geworden dus nu liggen ze opgestapeld op de oprit... Nog genoeg voor tot aan de straat maar wanneer dat gaat gebeuren??? Als het nu hard regent spoelt er allerlei zand van onze oprit de straat op...
Nou ja, het is wel prettig dat we eindelijk zonder blubber vanuit de auto naar binnen kunnen. Nu nog zonder blubber naar de brievenbus. En wat dacht je van bezoekers...?

dinsdag 16 juni 2009

Ramloese Lystbaadehavn, oftewel: het jachthaventje

Aan het einde van onze straat (helemaal heuvelaf...) is dit schattige haventje. Het zeilseizoen is weer begonnen en het Arresoe is het grootste meer van Denemarken dus ruimte zat.

Naar de "kapper"

Al een tijdje hadden we het idee dat Kjeld maar weer eens naar de kapper moest. Of dat ik het zelf zou doen. Dat laatste is het dus geworden. Ik scheer Cas' hoofd elke vrijdag kaal en dat wilde Kjeld ook wel eens. Bij hem het apparaat niet op standje 0 gezet natuurlijk. Hij wiebelde bijna van het krukje af van de kriebel maar het resultaat is redelijk geworden. Er kwam echt veel vanaf en kort staat hem toch wel veel leuker. Hij ziet er heel ondeugend mee uit. En hij kan weer stekels voor de afwisseling.

Taalles

Onze taaljuf Anne in actie. Zij komt dus elke week 2 keer 2 uur bij ons thuis.
We hebben nog steeds moeite het huiswerk op tijd te doen en de taal is nog steeds vreselijk moeilijk maar de lessen zijn leuk en langzaam maar zeker steken we er wel wat van op. We kunnen ons redelijk verstaanbaar maken bij de bakker of in een restaurant. Kjeld begint Deense klanken te maken en af en toe een woord te zeggen (dat wij dan weer niet verstaan) en hij zal wel eerder Deens spreken dan wij...

Klompendans...

Spreekt voor zich: eindelijk zijn we op de foto gegaan met de pantoffel-klompen die ik van mijn collega's als afscheidscadeau had gekregen. We hebben van mijn ouders een Hollandse wimpel gekregen en die hangt permanent in de vlaggenmast.

maandag 15 juni 2009

Bezoek opa en oma

Mijn ouders hadden weer eens prachtig weer meegebracht en daar hebben we met z'n allen van genoten. Hier hangt het zonnezeil voor het eerst en dat is een groot succes!

Kjeld werd natuulijk weer gruwelijk verwend, o.a. met een Jip en Janneke trommel en vingerverf. Mijn moeder had haar naaimachine bij zich en heeft uit oude t-shirts van Casper 3 nieuwe voor Kjeld gemaakt maar ook een verfschort wat hij gelijk uitgeprobeerd heeft. Lekker kliederen..

Heel fijn: van opa heeft Kjeld geleerd om met een klein bekertje water uit de regenpijp te scheppen. Als hij dan eigenlijk niet met water mag spelen van ons (omdat het altijd een smeerboel wordt...) loopt hij snel naar de andere kant van het huis om te kijken of er nog water in het uiteinde van die regenpijp zit...

Mijn ouders zijn echte wandelaars en het bos hier is een uitdaging: heuvelachtig en soms zwaar zand. Het is nog redelijk wild en heel rustig. Ik had een leuke route bedacht en we hadden op de parkeerplaats afgesproken. Ik kwam daar met Iwan heen en Casper heeft Kjeld er met opa en oma en de bolderwagen afgezet.
Kjeld wilde wel bij iedere mierenhoop kijken (niet te doen want er zijn er heel erg veel) en af en toe "off the road" met de bolderwagen. Dat was voor hem pas echt "in het bos wandelen".

Het was prachtig weer, nog niet te warm en voor Iwan nog niet te veel steekbeesten.

Kjeld zal oma wel eens even "helpen"...


Trouwdag

Wat wil je nog meer: een mooie bos rozen en mannen die je fiets reviseren...
Geef Kjeld water in wat dan maar ook en hij is gelukkig!