maandag 13 juli 2009

Zomer!

Gelukkig is er altijd wel ergens schaduw om het huis en Kjeld is helemaal gelukkig in z'n "badje". Boven in huis is het bijna niet uit te houden en we zijn dus erg blij dat we beneden slapen (de slaapkamers zijn relatief koel). We zijn ook blij dat we met de verhuizing op het nippertje nog de airco mee hebben laten nemen... En natuurlijk het pas aangeschafte zonnezeil; geweldig!

BBQ Gilleleje

Een ex-collega van Casper en haar man hebben een vakantiehuis in Gilleleje. We kregen een uitnodiging om samen met nog een collega met vrouw en kinderen te komen barbecuen. Hun dochter en kleindochter waren er ook. Ik heb ook foto's waar meer mensen op staan maar die waag ik niet zomaar hier te plaatsen vandaar weer alleen Kjeld. 't Was erg gezellig en lekker en de kinderen vermaakten zich met het springkussentje en elkaars speelgoed.
Wij hadden natuurlijk onze BBQ-specialiteit meegenomen (bacon-banaan-spiesjes). Ik geloof alleen dat wij zelf de meeste op hebben!!??

Nieuwe fietsstoel

Wat groeit dat kind toch hard! We hebben alweer een nieuwe fietsstoel nodig. Ook omdat het hier in de heuvels makkelijker is als hij achterop zit.
Proefrit door de tuin en het dorp. Hij zit heerlijk te wiegen achterop.

Op bezoek bij taaljuf Anne

We gingen bij haar eten in Farum maar zijn eerst een wandeling gaan maken naar het meer vlakbij.

Hier zijn de eenden nog op veilige afstand maar toen het brood te voorschijn kwam... was een beetje eng.
Reuzenslakken kijken.
En heerlijk op de reuzentrampoline spelen.
Trouwens ook erg lekker gegeten. Pasta geloof ik, heerlijk buiten.

Voor 't eerst los!

's Morgens vroeg is het nog fris in juni... maar die helm hoeft hij echt niet op te houden van mij.
Kjeld heeft nog geen idee hoe groot en sterk een paard eigenlijk is. Hij is totaal niet bang en helpt graag met voeren. Nou ja, niet bang, voor andere paarden dan Iwan heeft hij toch wel meer ontzag.
Het moest er natuurlijk een keer van komen: los op Iwan. 't Is nog wel moeilijk voor hem om de lus aan de barebackpad vast te houden want als hij iets ziet wijst hij het gelijk ook aan...

Favoriete bezigheid: mee de grote losloopstal in (hij zal de deur wel eens even open schuiven!) en dan alle voerbakken en de waterbak controleren.


Vejfest = straatfeest!

Een jaarlijkse traditie in de Søkrogvej: straatfeest voor iedereen die rondom de vijver woont. Van te voren moesten we ons opgeven en later kregen we een berichtje over wat we mee moesten nemen: salade. Iedereen zorgt zelf voor z'n vlees en drank en het huishouden dat dit jaar de organisatie had zette de tenten op. En natuurlijk de BBQ's. De meest grote gevaartes werden aangesleept. Zijn wij niet gewend...
Ze zijn erg goed opgevoed deze twee (honden), maar ze kwamen wel erg dichbij!

Lekkage

Tja, deze foto's speken wel voor zich denk ik.
Gelukkig waren we net terug uit Jutland toen het vreselijk ging regenen. Via de schoorsteen kwam dit door het plafond gedrupt. Overal vieze verfspetters en de vloer een klein beetje verpest.

zondag 12 juli 2009

Bezoekje aan Ribe

Omdat we in de buurt waren zijn we op de terugweg vanuit Jutland nog een ochtendje in Ribe rond gaan kijken. Een geweldig oud stadje met heel veel mooie vakwerkhuisjes en deuren/poorten. In de kerk zijn we ook even geweest. Mooi maar wel van hetzelfde als we al vaker gezien hebben.
Bij de warme bakker hebben we lekker koffie met gebak genomen. En toen we dat op hadden was het gestopt met regenen...


bezoek Legoland

Kjeld wilde zelf z'n rugzakje wel inpakken. Hij heeft alleen nog niet zo'n goed idee van wat er in zou passen. Het rugzakje heeft namelijk vakjes...
Van tevoren goed inlezen is belangrijk!
We hadden een huisje gehuurd in de buurt van Billund, waar Legoland is, want ook voor ons is het te ver weg om op 1 dag heen en terug te gaan. Het was klein, keurig netjes en er was buitenspeelgoed.
Koekoek, ik zit lekker onder de kap...
We hebben er twee nachtjes geslapen, Kjeld in z'n campingbed, zodat we het rustig aan konden doen.
Tja, en 'binnenspeelgoed' hadden ze ook. Thuis mag hij eigenlijk niet aan de afstandsbediening zitten...
Legoland is echt geweldig! Het lijkt een beetje op de Efteling en Madurodam.
En echt alles ziet eruit of is gemaakt van Lego/Duplo.
Casper dacht dat de bootjes vanzelf hun route volgden en vond het zo vreemd dat hun bootje steeds tegen de kant ging... Stiekem zat er dus iemand echt te sturen die heel boos werd als er iemand anders ook even recht wilde sturen.
Nederland in Lego.
Duploland.

Er draaide een Bob de Bouwer film in 3D (zijn we niet heen gegaan) en Kjeld vond het maar niks dat hij 'moest' poseren. Hij liep snel weer weg.

We konden het natuurlijk niet laten: uit de grootste Legowinkel ter wereld kom je niet met lege handen. Eindelijk heeft meneer z'n hijskraan!

dinsdag 7 juli 2009

Naar de Hommeltjes


Zo gaat Kjeld 3 keer per week naar de BakkeToppen, het kinderdagverblijf in Vejby. Hij zit in de groep die de Hommeltjes heet. Hij heeft z'n eigen lunchkoffertje bij zich (dat heeft elk kind) met allerlei gezond (!) lekkers. Ik verzin me elke keer suf om het origineel te houden! Nijlpaard gaat ook altijd mee en hij houdt alles elke keer in dezelfde hand vast want anders kan hij mij niet helpen met de deur opendoen. Hij heeft het erg naar zijn zin, vooral sinds hij 3 dagen gaat, nu hoort hij echt bij de groep. Alle kinderen gaan hier nl. alle dagen van de week...
Nu het mooi weer is spelen ze meestal buiten maar ze hebben ook een klein klaslokaaltje waar ze eten en drinken en spelen als het geen buitenspeel weer is. Er worden regelmatig foto's gemaakt en ik geloof dat die in een plakboek terecht komen. Soms wordt er geknutseld, soms gaan ze heen en terug naar Tisvilde met de trein (!), soms gaan ze gymmen en soms..... ik weet nog niet precies alles wat er gedaan wordt maar het lijkt afwisselend. Helaas is ook de leiding afwisselend. Iets te vaak naar mijn zin zie ik weer een nieuw gezicht. Dat is dan ook echt Deens: je snel ziekmelden. Gelukkig heeft Kjeld er zo te merken geen last van. Ben benieuwd wanneer ze me nou eindelijk eens vragen om te helpen, heb het al aangeboden...