dinsdag 22 september 2009

Hoevenpedicure

Omdat het er op lijkt dat Iwan z'n voeten een beetje aan het veranderen zijn sinds onze verhuizing heb ik een email-consult gehad van een nederlandse dierenarts. Hij heeft me tips gegeven aan de hand van foto's. Ik heb ook een second opinion gehad van een paardendierenarts van hier omdat ik antibiotica nodig had. Al met al viel het niet tegen en kan ik het meeste onderhoud zelf blijven doen.

Nog maar weer eens skypen


Herrie in de tuin


NatuurspeelplaatsOogsttijdStrandbezoekjes

Via de korte route door het bos op zoek naar een rustig strandje.
Lucht- en watertemperatuur + strandwacht, wat wil je nog meer?
Nou, een rustig zandstrandje bijvoorbeeld...
Dit is tussen Liseleje en Tisvildeleje. Eigenlijk een beetje te woeste branding voor de kinderen, er waren af en toe kwallen en deze dagen ook een lieveheersbeestjesplaag. Er lagen en vlogen er duizenden. Heel raar.
Geweldige foto!Restaurant en B&B...

De afgelopen weken hebben we heel wat bezoek gehad en geprobeerd het iedereen naar de zin te maken. O.a. met het serveren van een typisch deens toetje: koldskål. Een soort dunne, karnemelkachtige yoghurt met smaakje waar je kleine koekjes in laat weken.
Als Kjeld tegenwoordig een vrachtwagen ziet met het zuivellogo roept hij al dat het van de koldskål is.

Tosti's, Kjeld's lievelingseten.
Het was geweldig om zo buiten te kunnen leven.

Laatste ontbijtje met de hele familie.
En ontbijtje met Jaap, Nicole, Juultje en Job, onze vroegere buren die een tijdje in ons huis hebben gewoond en ook op de terugweg waren vanuit Zweden.

Mededeling

Tekst bij alle berichtjes volgt nog...
Ik ben tegelijk aan het schoonmaken geweest dus heb alleen de foto's er in gezet...

Stoombootuitstapje

Vanuit Frederikssund hebben we een toch over de Roskildefjord gemaakt met een oude stoomboot. Het waaide heel hard en het was behoorlijk fris maar je mocht overal kijken dus daar hadden we niet zo'n last van.

Kjeld was niet weg te slaan bij de machinekamer. Je kon er van bovenaf in kijken.
Alle kinderen mochten ook nog eens echt aan het stuurwiel!
Daarna trakteerden Kasper en Liesbeth ons op een etentje.
Met een ijsje na.
Kjeld was 's morgens een beetje koortsig geweest maar hield het goed uit. Hij kan al zo goed zelf een ijsje uit een bakje lepelen!

Even bellen

't Is dan wel niet handsfree enzo...
Het autootje heb ik gevonden langs het pad naar het meer. Tijdens een ritje met Iwan zag ik het staan. Waarschijnlijk heeft een boer er een botsing mee gehad tijdens het oogsten want er zaten wat gaten in. Waar ducktape al niet goed voor is... Aan het einde van de dag stond het er nog en ben ik het op gaan halen.

Zwembad Quist

En koud dat het was! Maar wel lekker voor even. En een beetje dollen helpt dan wel. Kjeld vond het dollen te veel van het goede en bleef liever op het trapje kijken.
Hij zat liever in z'n kleine badje...
...maar uiteindelijk kreeg mijn moeder hem zo ver dat hij toch op de krokodil wilde liggen en daarna zitten met z'n voeten in het water.
Op 't laatst deed hij zelfs heerlijk mee met 'Jan Huigen in de ton'.

Waar een verbindingsslang voor de regenton al niet goed voor is...
En toen (eind augustus) was het helaas alweer tijd om het bad leeg te laten lopen. Het water was helemaal groen van de algen. Volgend jaar moet er dus wel een of ander middeltje in. We hebben het gras onder de beuk in de voortuin wat extra's gegeven. De beuk zorgt er voor dat het gras daar haast niet groeit.