zondag 28 februari 2010

Mission (almost) impossible

Wat een heisa: een auto importeren...
Uiteindelijk ben ik dus betrapt op het illegaal rijden in mijn auto met NL kentekenplaat. Gevolgd door de politie van huis naar stal en daar aangehouden. Ik moest al m'n papieren laten zien en er werd gebeld met Skat (=deense belastingdienst). Er zou iemand van deze instantie langskomen en de politiemannen wilden met mij op stal wachten. Nou, ik dacht het niet, veel te koud. Dus gingen we in optocht naar huis en parkeerden ze hun auto pontificaal op onze oprit (later hoorde ik dat Birgit van stal daar erg van geschrokken was...)
GELUKKIG was Casper thuis (we zouden eigenlijk naar de tandarts maar dat moest dus mooi wachten) en konden we ons samen van de domme houden. Eindelijk arriveerde de Skat-man en kon het papierwerk beginnen (hij wist inmiddels alles al van ons!). We kregen geen boete (pfff!) omdat in Cas' contract een einddatum van z'n project staat en hij een auto van de zaak heeft. Wel moesten we een aanvraag indienen om met mijn NL kentekenplaat te mogen blijven rijden.
Dat zijn we gelijk gaan doen bij Skat. Uuuuuuren wachten en toen we eindelijk aan de beurt waren stonden we binnen 10 minuten weer buiten. Leuk aan het wachten was dat we een NL stel ontmoetten dat een B&B op Møn heeft. Even lekker NL kletsen.
Op de terugweg zijn we maar een DK auto gaan huren om de tijd te overbruggen tot we toestemming zouden krijgen om in mijn auto te blijven rijden.
Helaas: die kregen we niet om allerlei vage redenen.
Toen moesten we dus gaan bedenken wat met mijn Skodaatje te doen: terugrijden naar NL en in Sprang in de garage zetten en hier een auto kopen of importeren.
Dat laatste is het geworden, maar wat een bureaucratische toestanden Gr#¤%&.
Voor we de nieuwe kentekenplaten hadden hebben we nog heel wat keren bij Skat gezeten (ja, ook voor niks...), moest de auto gekeurd worden (waar we tijdelijke nummerplaatstickers voor nodig hadden, jawel: te koop bij Skat en uiteindelijk niet eens gebruikt) en kon de huurauto weer terug, waar Kjeld eigenlijk niet in wilde (want: anders dan anders = eng).
Al met al: veel ergernis, tijd- en geldverspilling.zaterdag 27 februari 2010

'Zelluf doen'

Geweldig, wat een paard toch! Hij loopt zooo zoetsappig met Kjeld mee.
En Kjeld doet heel goed z'n best om voor Iwan uit te blijven lopen en het touw van de grond te houden.
Ik kon hem er alleen niet van overtuigen dat hij het touw niet per se aan het puntje vast hoefde te houden...
Even wachten, dan doe ik het hek open en kan Iwan gaan eten bij de rest...
Kjeld mag van mij nog niet aan het hek zitten al wil hij dat wel graag.

Vogels kijken

Inmiddels vliegen de merels niet gelijk meer weg als Kjeld dichtbij zit te kijken. Er zitten er soms wel 4 of 5 in de tuin die elkaar steeds wegjagen.

vrijdag 26 februari 2010

Dweilen met nijlpaard

Na z'n middagdutje vindt Kjeld het altijd heerlijk om nog even in z'n pyjama op schoot te hangen of rond te banjeren. Nijlpaard hoort eigenlijk in bed te blijven maar soms lukt het hem om meegesmokkeld te worden.

'Ga nou weheg!' horen we de laatste tijd vaak. Kjeld weet het precies als hij iets doet wat niet de bedoeling is en dan stuurt hij ons dus weg.

Bruiloft J&J

Mijn vriendin van stal ging trouwen, voor de tweede keer (met dezelfde man hoor, Jonas) maar nu in de kerk. Zij wilden graag dat ik foto's zou maken. Zo gevraagd, zo gedaan...
Op de foto hierboven zit ik in m'n bank waar ik mezelf in allerlei bochten moest wringen om een beetje leuke plaatjes te schieten. De pastoor wilde niet dat ik teveel opviel. Deze foto heeft Casper met z'n telefoon gemaakt.
Gelukt, ze hebben ja gezegd!
Jeanette's broer met haar zoontje Marcus, een jaar jonger dan Kjeld. Casper had Kjeld beziggehouden met het kijken van Barbapapa-filmpjes op z'n telefoon. Toch had ik hem regelmatig door het verhaal van de dominee heen horen praten/roepen. 'He, nou stopt de muziek!'
Vejby kirke.
Onderweg naar Rågeleje om op het strand foto's te maken. Deze foto heb ik al rijdend gemaakt en dat was best een beetje gevaarlijk...
Het was zooooo koud!
We zijn dus ook maar niet het strand op gegaan. Het was echt heel snel een paar plaatjes schieten en weer gauw de auto in.
Ik vond het heel leuk om te doen, erg spannend ook. Doordat je soms snel moet zijn waren een aantal foto's wel erg scheef. Dat is dus niks voor mij, let ik altijd op. Gelukkig bestaan er correctieprogramma's op de computer...
't Was in ieder geval een goeie ervaring en ik geloof dat ze wel tevreden waren.

Uitzichtje

Ik kan het niet laten: 't was weer te mooi om niet even een fotootje van te maken. Het meer nog helemaal bedekt met sneeuw...

'Routine' uitstapje

Lopend naar stal, geen probleem, dat doen we zo vaak...
Zo zagen we er uit toen we door de sneeuwbui aangekomen waren.
Even pebernødder snacken (soort kruidnoten) en paarden voeren.
Neehee! Niet op schoot Bertram.

En zo zagen we eruit toen we weer thuis waren. Door een nog ergere sneeuwbui teruggelopen. De vlokken waren wel 5 cm in doorsnee! Kjeld zat lekker achter z'n regenscherm en zag op het laatst niks meer door de sneeuw en omdat het helemaal beslagen was binnenin. Z'n want is nog net te zien. En even zelf schoonvegen wilde hij niet.

woensdag 17 februari 2010

Ramløser vinter

Hier maar eens een plaatje van ons pittoreske dorpje in de sneeuw, gezien vanuit onze voortuin. Trouwens, in het deens spreek je de v als een w uit...

Fotosessie

Omdat Casper en ik vandaag 15 jaar (!) bij elkaar zijn wilde ik hem een leuke foto geven. Gisteren dus met Kjeld geposeerd en hier de resultaten. De laatste is het geworden, die hebben we vandaag opgeplakt en rondom versierd met sneeuwvlokschuimstickers. Cas neemt hem mee naar kantoor om in de wissellijst te zetten die Kjeld ook al een keer voor hem gemaakt heeft.
Pootje baden


Na een dagje binnen op het kinderdagverblijf lekker even de tuin in. Helaas is het nog steeds geen paksneeuw. Nou ja, dan maar lekker rondbanjeren.
Of gaan liggen. Kjeld wilde alleen geen sneeuwengel maken.
Wel in mijn voetstappen achter mij aan proberen te lopen.

Ons posttouwtje

Alle kaarten die we krijgen (vooral Kjeld van opa en oma) hangen we aan het touwtje voor het raam dat er nog hangt van de kerstkaarten. Het is nu vol maar we gaan gewoon van voren af aan beginnen als de post weer wat brengt!
's Morgens ziet het er zo uit aan tafel: ik ben allang klaar en Kjeld zit nog te teuten.

dinsdag 16 februari 2010

Fastelavn

Ik snap er niks van, het berichtenprogramma lijkt anders... Ik had 4 foto's uitgezocht maar nu staat er maar 1 in. Heel raar.
En nu dus twee, niet recht boven elkaar. Ik hoop dat ik dit gedoe terug kan draaien want zo kost het wel erg veel tijd...
In ieder geval: afgelopen zondag was het fastelavn, soort van carnaval maar dan vooral voor de kinderen. Dus Kjeld mocht vorige week vrijdag verkleed naar het kinderdagverblijf. Hij wilde in eerste instantie helemaal niet verkleed maar uiteindelijk had hij in een boekje van Muis (Maisy van Lucy Cousins, zijn we fan van!) een zebrapak gezien. Dat wilde hij dan wel. Geen zebrapak te vinden natuurlijk en het was te laat om zelf iets te frobelen. Ik had wel een Dalmatierpak gevonden en dat heb ik hem toen maar meegegeven. Hij wilde het niet aan aan het begin van de ochtend maar toen ik hem weer ophaalde had hij het toch geprobeerd. Hij stond er in ieder geval mee op de foto. En thuis wilde hij het daarna steeds aan!

Effe tv kijken

Soms mag Kjeld met Casper naar een auto- of huizenprogramma kijken. Verder kijkt hij af en toe naar Sesamstraat (kennen ze trouwens niet in DK), Koekeloere of een dvd-tje. Hij zeurt af en toe wel om te mogen kijken maar hij houdt het ook niet lang vol. De duplo is nog steeds erg populair.

zondag 7 februari 2010

IJsblokje?

Helaas is onze regenton gesneuveld en Casper en Kjeld hebben hem vandaag van de ijsbonk afgepeld. Ik dacht in oktober (ofzo, geen idee meer) dat het wel mee zou vallen en dat hij leeg genoeg was om wat vorst te doorstaan. Niet dus. Hij stond onder de carport op een speciaal verhoginkje waar nu alleen nog het deksel ligt...

Sneeuwpop

Het had een beetje gedooid en daardoor was de sneeuw eindelijk plakkerig genoeg geworden...
' Hij wordt zooooo hoog'
Vanuit Kjeld z'n kamer.

Winterritje

Toch maar gewaagd van de week en het is zooo mooi in het bos! Iwan heeft geen ijzers dus het is goed te doen, een rondje stappen. Hij zit heel dik in z'n haar dus moet ik het ook wel rustig houden.
Oortjes naar voren: we gaan weer richting huis.

Bo met!

Kjeld is 's morgens vaak niet uit bed te krijgen maar de laatste dagen is hij wel te porren met een 'verrassingsboterham': gewoon veel verschillend beleg op gewone boterhammen. Een goeie beker meld erbij, met rietje natuurlijk en hij is weer klaar voor de dag. Ik wil zooo graag dat hij een goed ontbijt eet.
Deze keer mochten z'n knuffels uit bed mee naar tafel: z'n lieveling Nijlpaard, Drieka de kikker (zo heet de moeder van boekenhondje Dribbel, geen idee hoe hij het verzonnen krijgt!), Beertje en Cavia. Hij is heel zorgzaam en voert ze af en toe een hapje.