donderdag 24 juni 2010

Leestip!

De berichtjes die nu volgen staan van boven naar beneden in de goede volgorde.
Per bericht staat ook nog eens onderaan de datum.
Ik had ook de foto's van papa en mama en Kasper en Liesbeth tot m'n beschikking en kon zo kiezen uit meer dan 1000 foto's!

Op reis!

Parque Romantico

Niet te geloven maar het park is aan de Denemarkenstraat!
De ingang.
We hadden kaartjes om het hek en de deur van ons huisje mee te openen.
nr. 43, ons huisje.
En rechts het huisje van Kasper, Liesbeth, Annalief en Juule.
Een straatje achter ons was het huisje van mijn ouders.
En 10 meter verderop het zwembad. Het witte gebouwtje is de receptie.
Ik vond het wel een beetje eng, zo dat zwembad, maar we hebben de kinderen scherp in de gaten gehouden en alles ging goed.

maandag 21 juni 2010

Spelen, eten, spelen, eten...

Kjeld en Juule zijn echt helemaal op elkaar gericht deze week en zwemmen samen doen ze het liefst. 100 keer achter elkaar de glijbaan af blijft leuk. Wij hebben het dan allang koud gekregen in het water maar zij gaan gewoon door...
Even voelen aan die korte haren. Ze zitten bijna steeds verstopt onder een petje maar dat was nu wel heel nat geworden.
Klimmen en klauteren op het piratenschip.
Ahoy!
In het restaurant kon je ook 'afhaal'maaltijden bestellen. Gewoon van de kaart kiezen en wachten op een telefoontje dat het klaar was. De eerste keer hadden we veel te veel. Wisten wij veel dat het zulke grote porties waren. Er zat ook heel veel ui bij en die hebben we gewoon tot de volgende dag bewaard voor in de soep. Ik heb weer eens inktvisringen gegeten, heerlijk! Kjeld wilde wel proeven maar was er niet echt over te spreken geloof ik.

Elke avond aten we bij het huisje waar het het minst waaide.


Lastig kiezen!

Lekker niksen

Charmante foto!!! Zouden we de tv aan hebben? Ik weet het niet meer maar we kijken wel die richting op. 't Was in ieder geval vroeg in de ochtend.
Dit moet je ook niet te laat op de dag doen: naar de sahara. Heel apart zijn de Maspalomas-duinen!

En lekker aan de blote voeten! En om vast te pakken en in te knijpen en weg te laten waaien...

'Ik wil niet alwéér leuk kijken op de foto'

Elke dag maar weer zwemmen. De 'schieter' heeft Kjeld van oom Kasper en tante Liesbeth gekregen. Geweldig ding!
En trouwens; die handdoek heeft hij ook van hen gekregen. Lekker om in je blootje onder rond te lopen...

Bedtijd.
Op de pyjama staat een afbeelding van Astrix en Oblix (trouwens; weer zo'n geweldige Hema-pyjama! Die missen we wel een beetje in Denemarken...). Kjeld noemt het de pyjama met 'de grote ronde ton' als hij aan moet geven welke hij aan wil.

vrijdag 18 juni 2010

Kjeld op sleeptouw

Omdat Cas en ik deze dag samen op stap mochten ging Kjeld onder de hoede van Annalief, Juule, opa, oma, oom Kasper en tante Liesbeth aan de wandel.

Door de duinen naar het strand aan de Atlantische Oceaan.
Heerlijk badderen in zee en kliederen met zand. Hij had een top-dag!
En ik had me van tevoren wel een beetje druk gemaakt over dat hij niet uit het oog verloren werd en dat hij wel genoeg sliep enz... Helemaal niet nodig natuurlijk!
Ja hoor, oma vindt ook alles goed!

dinsdag 15 juni 2010

Dagje sightseeing C&C

Deze dag waren wij aan de beurt om met de auto op pad te gaan. Eerst reden we naar Las Palmas en vonden daar redelijk snel een parkeerplaats in een parkeergarage. Toevallig was het ook nog op het beginpunt van de wandeling die we wilden maken, die in ons toeristische boekje stond.
Buiten die route om is Las Palmas niet echt geweldig maar op de route mooie panden met prachtige poorten en gevels.Met een liftje zijn we omhoog gegaan in 1 van de torens van de kathedraal en dit was het uitzicht.
En dit is die kathedraal. We hebben langs het plein even wat gedronken in een cafeetje.
Nog een mooi pleintje.
Verder kwamen we langs een oude markthal maar daar heb ik geen goede foto van gemaakt. Leuk al die kleine winkeltjes waar vis, vlees en kruiden en nog veel meer uitgestald liggen...
Daarna zijn we doorgereden naar een uitzichtpunt waar je in een krater kon kijken (zie onder). 't Was daarboven trouwens best fris.
We vonden onderweg niet echt een leuk lunchadres en uiteindelijk hebben we bij een plaatselijke Spar gewoon wat verse dingen gehaald om onderweg op te eten.
Dat werd op een uitgestorven boulevard ergens aan de noordkant van Gran Canaria met uitzicht op mooie branding voor ons en de bergen achter ons. Het was echt bizar, er kwamen 2 mensen langs en dat was het. Nou, wij zaten er heerlijk in ieder geval!De plaatselijke bermbegroeiing.
We hadden nog een bezoekje gepland aan een of andere groene vallei en tijdens het zoeken naar de goede weg kwamen we door een schattig dorpje met een nog schattiger dorpsplein. Het zoeken duurde een beetje lang en uiteindelijk zijn we wel 10 keer langs het pleintje gereden maar helaas niet gestopt voor een foto... We dachten de vallei wel gevonden te hebben maar het viel een beetje tegen. We hadden geen tijd om nog verder door te rijden dus misschien gaven we te snel op... Maar ja, de terugweg ging over de oude bergweg en dat kostte veel tijd.
Al met al een geslaagd dagje uit.