woensdag 14 juli 2010

Filmpje

Leg een leuke spoorbaan aan, zet de webcam op de locomotief en rijden maar...
Dit was een probeersel naar aanleiding van allerlei geinige filmpjes die op youtube staan...

Zomer!

Spreekt voor zich denk ik. Geef Kjeld water en zand en hij is tevreden...

Stal!

Niet helemaal routine deze keer. We waren eerst op de fiets naar de bakker gereden maar die was dicht. Helemaal niet aan gedacht dat dat zo is op maandag... Toen maar bij de Superspar ernaast een milkshake gekocht voor een krijsend kind dat niet in de autowinkelwagen kan waar hij in wil en weer teruggefietst naar stal.
Paar berkentakken afgeknipt voor de verveelde paarden. Ze moeten in de paddock blijven omdat de weilanden even bij moeten komen...
En ze zijn dus ook wel in voor een blaasbloempje. Kjeld kan ze al best goed en voorzichtig iets voeren. Dit is trouwens Pana en niet Iwan. Die stond waarschijnlijk z'n emmer leeg te eten...

Portret

Papa en mama vierden hun 40-jarige huwelijk ook nog een keer thuis en dit is het portret dat wij hun samen met Kasper en Liesbeth cadeau deden.
't Is even wennen maar ze zijn er heel blij mee. Inmiddels is het ook ingelijst en hangt het op in de flat.

Picknick en spelen

Hier hadden we een afspraak met Maja, Nicklas en Christina op de natuurspeelplaats in Tisvilde. Heerlijk voor de kinderen om rond te rennen en te klimmen en klauteren.
Het was eigenlijk de bedoeling dat we daar zouden picknicken maar het begon te regenen. Dus zijn we naar huis gereden en hebben bij ons frokost gegeten.
Nog even in het 'gewone' speeltuintje bij de parkeerplaats.

dinsdag 13 juli 2010

Duploland

Deze foto hoort eigenlijk onderaan, is van 03-06-10 maar dat is nog steeds niet te doen in dit programma...
Op YouTube zijn allerhande verschillende filmpjes te vinden met voorbeelden van hoe de trein nog meer gebruikt kan worden. Sommige echt heel grappig. Vandaar dit uitprobeersel...
Inmiddels heeft Kjeld een belachelijke hoeveelheid duplo waar hij graag mee laat spelen. Hij houdt er van om toe te kijken als anderen een treinbaan of zoiets in elkaar zetten.

Koolzaad

Als we de tuinpoort van buurvrouw Lisbeth uitgaan en zo op het pad naar het meer terecht komen is iets verderop een lichtgevend koolzaadveld.
Het ruikt heel sterk en is wel een beetje eng om doorheen te lopen. 't Is inmiddels heel hoog.

Tijdrekken

Nog even op het balkon bellen blazen. Nou, vooruit...

Tuin-close-ups

Rabarberbloem.
Nou ja, niet echt close-up maar ze waren wel mooi.
Madeliefjes.
Blaasbloem, zoals Kjeld een uitgebloeide paardenbloem noemt.
Varen.

Tassie!

Ik kon het weer niet laten... Hij is wel erg leuk hè? En ik had ook wel weer eens een nieuwe nodig hoor, ha, ha. Ik gebruik alleen de schouderriem niet. Weet nog niet of dat wel handig is...

Tulpen

Ze doen het! Ik geloof in oktober in de grond gestopt door mijn vader en nu prachtig in keurige groepjes van 3 in bloei.

Græsted Veterantræf

Een echt Nord-Sjællands spektakel waar wij natuurlijk bij moesten zijn. We moesten er wel wat voor over hebben want er wilden meer mensen bij zijn. We stonden mega in de file maar hebben doorgezet.
Er was een soort van defilee van oude machines, waaronder een paar uit NL. Zie boven.
Er was ook een soort van markt met o.a. allerlei oude-auto-onderdelen. Kjeld vond vooral de mini-stoommachientjes en treintjes erg fascinerend.
Ik geloof dat Kjeld hier liever terug ging naar de treintjes; blèren! Maar Casper liep toch wel graag even tussen al die mooie oude auto's rond.
Kjeld is heel gevoelig wat betreft harde geluiden, altijd al geweest en er was tijdens dit spektakel echt heel veel herrie.
Ik vond het geluid dat opsteeg van het terrein waar ze rondcrossten met oude legertanks echt luguber en angstaanjagend. En Casper en Kjeld gingen kijken terwijl ik alleen maar onderaan de wal stond te wachten met de buggy...
Volgende keer mag jij ook hoor!
Ik weet niet waarom maar dit vond ik wel prachtig. 2 keer 2 kwamen oude vliegtuigen over. O.a. spitfires geloof ik.

Stemmen!

Geweldige foto!!! Maar ik vond wel dat het even vastgelegd moest worden. Een aantal weken geleden via de ambassade stemformulieren aangevraagd die we daarna op moesten sturen naar Den Haag.

Iwan!!!

Allemaal foto's gemaakt met mijn geweldige iPhone! Daarop heb ik een gadget van LEGO waarmee je gewone foto's om kan zetten in 1 van legosteentjes. Zie hieronder...

Zolang er nog niet zo veel steekbeesten zitten ga ik regelmatig naar het strand. Dat is een flinke rit maar helemaal de moeite waard...
Boven: prachtig beukenbos, onder: zee in zicht!

Ik vind ze zelf wel apart geworden, deze schaduwfoto's met branding.


Op de terugweg door het ' Trollebos'. De bomen hebben daar de meest fantastische vormen. Waarschijnlijk door de zeewind.