vrijdag 1 oktober 2010

Sprang!

Eindelijk kon de playmobil weer eens tevoorschijn gehaald worden! Casper heeft heel veel van vroeger en Kjeld begint het leuk te vinden. Hij mocht er ook mee kliederen in de tuin, lekker graven in het zand.
We hebben rigoreuze plannen om de tuin te veranderen (wat Kjeld-vriendelijker te maken) en daarom moest er het één en ander opgemeten worden... Tijdens wat opruimwerkzaamheden kwam ik een terracotta bak tegen met een nest (of hoe dat ook mag heten...) slakken. Van groot tot klein.
Al het speelgoed dat in Sprang staat is elke keer dat we daar zijn als nieuw. Deze keer was er ook Lego. Kjeld is eigenlijk alleen nog maar Duplo gewend maar het principe is hetzelfde dus...
Wat is dat huis toch heerlijk ruim!
FF chillen op de bank met een dvd-tje. Lang leve de draagbare versie!

Casper kreeg het nog in z'n bol om een netwerkkabel naar de studeerkamer aan te leggen. Dat was lastiger dan hij dacht maar uiteindelijk lukte het wel.
We konden het niet laten het terras een beetje gezellig te maken voor de twee weken dat we in NL zouden zijn. Nieuwe stoeltjes en kussens voor op de bank. Die bank is een erfstuk dat ik altijd in m'n klas had staan in de leeshoek. Binnen kunnen we hem niet echt kwijt en zo komt 'ie mooi uit.
Pannenkoeken bakken gaat ook goed op de nieuwe bbq!
Heel interessant om op een barkruk te hangen, in je hondenpak èn aardbeien te eten...
De oogst van een dagje shoppen in Den Bosch. Asociaal!!!
Casper en mijn vader hebben de benedenvloer helemaal schoongemaakt en in de oilwax gezet. Alle meubels staan buiten, in de bijkeuken en garage en wij vertrokken voor een paar dagen naar Ouddorp.
Nog een keer shoppen, nu in Waalwijk. Hier zit Kjeld op het paard dat in winkelcentrum De Els ligt.
En hier staat hij te griezelen bij een tekenfilm terwijl Casper zich laat voorlichten over led-tv's. Volgens mij was het totaal niet eng maar hij kan niks hebben wat dat betreft. Hij vindt heel snel iets eng op tv??? Thuis kijkt hij meestal naar dvd-tjes van Muis (en dan liefst elke keer dezelfde) of naar Sesamstraat (waarin hij 'de hand' liever niet wil zien).
Tja, laat je dan ook niet op de kast jagen door je zoon...
Hier was ik een plint tegen gekomen op weg naar Kjeld die buiten stond te vervelen met een losse uithouder van de keukendeur.
Ben er nog mee naar de dokter geweest, gelukkig niet gebroken. Wel leuk om de dokter weer eens te zien. Dat klinkt wèl raar...
Er gaat niks boven verse vijgen uit eigen tuin! Er zaten er misschien wel 100 aan de stuik en ik heb er 2 van op. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen. De mannen doe ik er helaas geen plezier mee.
En die keuken dan! Wat gaan we daar straks weer van genieten!
En dan nog een klusje: er moest alvast een extra plankje komen voor als we daar straks het dvd-apparaat weer neer moeten zetten.

Geen opmerkingen: