zaterdag 16 januari 2010

Oud en nieuw!

Speciaal voor deze gelegenheid hebben we een frituurpan gekocht! Die kwam er nooit in bij ons maar ik wilde wel oliebollen hebben... Cas heeft z'n hand over z'n hart gehaald en daar was 'ie. De oliebollenmix hadden we in november al bij de Jumbo gekocht, nog net te vinden!
En lekker dat ze waren! Later heb ik nog een pak gebakken en daar wat van uitgedeeld op stal.
't Was echt geweldig: we hadden weer bezoek vanuit NL. Esther, Bart, Cees en Ineke vlogen op oudejaarsdonderdag naar Kopenhagen! Als je goed kijkt zie je iedereen met een gek hoofddeksel op zitten. Alweer een deense traditie...
...
Voor Kjeld naar bed ging nog even wat vuurwerk afsteken. Een echt vuurpijl vond hij heel eng maar de sterretjes vond hij prachtig.
Een beetje te prachtig: hij zwaaide ze heel dichtbij heel enthousiast heen en weer. Hij heeft trouwens om 00.00u. gewoon doorgeslapen.
Onze vuurwerk-afsteek-man! Bij de buren hadden we even een pakje sigaretten gehaald, dat was makkelijker. In de voortuin hadden we een speciaal ding met ringen staan om de pijlen in te zetten en dat werkte prima. Het vuurwerk dat ik gekocht had (bij de fietsen- en automaterialenwinkel!) viel gelukkig ook in de smaak. We hebben een heel gezellige avond gehad, spelletjes gedaan, heel relaxed allemaal, op tijd weer naar bed. Het viel ons op dat er voornamelijk siervuurwerk afgestoken werd. Prachtig! We kregen ook nog even de schrik van ons leven toen er iets afdwaalde en precies op de zak met snoer van de kerstboom terecht kwam, vlak langs Ineke. Het vloog in de fik maar ik heb het heel heldhaftig uitgetrapt... Degenen bij wie het mis was gegaan kwamen heel keurig excuus aanbieden!
Later hoorde ik van de overbuurvrouw dat je helemaal geen vuurwerk af mag steken binnen een straal van 200 meter rond een huis met een rieten dak. Tja, we hebben er niet over nagedacht en niemand heeft ons gewaarschuwd. Alles is goed gegaan.
Nog even een groepsfoto met de feesthoedjes. Let op Kjeld z'n veiligheidsbril!
Op 1 januari zijn we een boswandeling gaan maken. Koud maar mooi. Daarna werd Kjeld ziek (heeft niks met die wandeling te maken denk ik hoor) en zijn E&B en C&I nog een zaterdagje naar Kopenhagen geweest. Op zondag was het alweer tijd voor hen om terug te vliegen, 's morgens heel vroeg. We hebben genoten!

Geen opmerkingen: