dinsdag 17 februari 2009

Nogmaals registratie

Hier zijn we in het gemeentehuis van Gribskov (=gemeente) in Helsinge (=de grote plaats waar we bij in de buurt wonen) om ons CPR-nummer aan te vragen. Weer is onze grote steun en toeverlaat Karen erbij om te tolken en te helpen bij het invullen van weer een aantal formulieren. Kjeld vermaakt zich prima in het zoveelste kinderhoekje...
Inmiddels hebben we ons CPR-nummer en zijn we druk bezig met het regelen van kinderopvang Waarschijnlijk kan Kjeld vanaf 1 maart de hele week naar de day care. Waarschijnlijk gaan we dat dus niet doen omdat we dat te veel vinden maar hier in Denemarken werkt iedereen en is het heel normaal dat je je kind de hele week wegbrengt. A.s. vrijdag gaan we er twee bezoeken en gelijk beslissen. Kjeld moet echt nodig onder de kinderen.
Vanmorgen was ik even met hem naar de plaatselijke Spar gegleden (er ligt sneeuw dus de slee hebben we van de muur geplukt) en de eigenaresse (denk ik) vroeg al of hij niet naar de opvang ging. Het is echt raar om zo'n "oud" kind alleen met z'n moeder te zien. Je ziet hier alleen klasjes rondbanjeren.
Dat CPR-nummer heb je bij alle belangrijke beslissingen nodig zoals huisarts, openen bankrekening, het volgen van een taalcursus enz. We hebben het dus ook in de vorm van een creditcard die je altijd bij je hebt.

Geen opmerkingen: