woensdag 4 februari 2009

Tja, die tuin...

Dit is aan de achterkant van het huis, ongeveer de helf van de tuin. De rest is niet zo vreselijk als dit gelukkig (dat is dan ook alleen maar heg, gras/onkruidveld en een paar vreselijke en minder vreselijke bomen). Het ziet er uit als een bouwplaats met overal puin, bouwafval, afgebladderde stukken van het huis, natuurlijk heeeeel veel onkruid, stukken hout, her en der terrastegels en ga zo maar door. Met Kjeld kan ik dus ook niet echt rustig naar buiten al was het maar omdat er nog geen hek is.
Het is de bedoeling dat de tuin in april in orde gemaakt wordt. Er komt dan een gedeelte met een hoge schutting (nu koekeloert iedereen die over het wandelpad langs onze tuin naar het meer loopt op ons bord, heel fijn), een gedeelte omheind en het terras wordt vergroot en verbeterd. De eigenaar heeft andere plannen dan ik zou willen en is helaas heel eigenwijs. Ik zou graag een Kjeld-proof hek om de hele tuin, inclusief grasveld en voortuin, willen maar dat gaat dus niet gebeuren.
Dan hebben we nog de oprit: die is nu gelukkig hard bevroren maar dat kan nog leuk worden als het gaat dooien. Volgens mij krijgen we dan zo'n lekker diep karrenspoor met hier en daar een grindje. Dat is dus ook voor heel veel verbetering vatbaar.
Degene die ons helpt met allerlei praktische dingen vertelde laatst dat ze voor dezelfde prijs, ongeveer in deze omgeving, een groter huis, helemaal piekfijn gerenoveerd heeft gezien en dat ze daar wel aan dacht toen zij hier voor het eerst kwam inspecteren. Had ze het maar geweten zei ze. Nou, ik vind het niet echt leuk dat het allemaal zo gaat maar ben toch wel blij met dit huis, vooral door de lokatie.

Geen opmerkingen: