dinsdag 15 juni 2010

Dagje sightseeing C&C

Deze dag waren wij aan de beurt om met de auto op pad te gaan. Eerst reden we naar Las Palmas en vonden daar redelijk snel een parkeerplaats in een parkeergarage. Toevallig was het ook nog op het beginpunt van de wandeling die we wilden maken, die in ons toeristische boekje stond.
Buiten die route om is Las Palmas niet echt geweldig maar op de route mooie panden met prachtige poorten en gevels.



Met een liftje zijn we omhoog gegaan in 1 van de torens van de kathedraal en dit was het uitzicht.
En dit is die kathedraal. We hebben langs het plein even wat gedronken in een cafeetje.
Nog een mooi pleintje.
Verder kwamen we langs een oude markthal maar daar heb ik geen goede foto van gemaakt. Leuk al die kleine winkeltjes waar vis, vlees en kruiden en nog veel meer uitgestald liggen...
Daarna zijn we doorgereden naar een uitzichtpunt waar je in een krater kon kijken (zie onder). 't Was daarboven trouwens best fris.
We vonden onderweg niet echt een leuk lunchadres en uiteindelijk hebben we bij een plaatselijke Spar gewoon wat verse dingen gehaald om onderweg op te eten.
Dat werd op een uitgestorven boulevard ergens aan de noordkant van Gran Canaria met uitzicht op mooie branding voor ons en de bergen achter ons. Het was echt bizar, er kwamen 2 mensen langs en dat was het. Nou, wij zaten er heerlijk in ieder geval!



De plaatselijke bermbegroeiing.
We hadden nog een bezoekje gepland aan een of andere groene vallei en tijdens het zoeken naar de goede weg kwamen we door een schattig dorpje met een nog schattiger dorpsplein. Het zoeken duurde een beetje lang en uiteindelijk zijn we wel 10 keer langs het pleintje gereden maar helaas niet gestopt voor een foto... We dachten de vallei wel gevonden te hebben maar het viel een beetje tegen. We hadden geen tijd om nog verder door te rijden dus misschien gaven we te snel op... Maar ja, de terugweg ging over de oude bergweg en dat kostte veel tijd.
Al met al een geslaagd dagje uit.

1 opmerking:

Joop Zand zei

Hallo

Een leuke blog met fraaie opnames en een prima verhaal....zeker leuk om jullie eens vaker te bezoeken.

groet, Joop

Http://jfotograaf.blogspot.com