zaterdag 12 december 2009

Busje komt zo...

Mijn ouders hebben zo'n geweldige Renauld Kangoo waar heeeeel veel in kan. Kjeld noemt het altijd het busje... Voor ze hier heen komen geven we altijd een lijst door van dingen die we niet kunnen missen en hier niet kunnen krijgen. Erg handig!
De dag nadat ze waren aangekomen had ik gepland om met de kar te gaan rijden. Het weer zat niet mee maar we zijn toch maar gegaan. Eigenlijk heb ik er een gruwelijke hekel aan om in de regen te rijden. En Iwan ook.

Kjeld was deze keer niet zo zoetsappig zoet als de eerste keer dat hij mee ging. Misschien kwam het doordat hij toen met taaljuf Anne achterop zat ('vreemde' ogen?) of dat hij nu met oma achterop zat waarbij hij zich compleet op z'n gemak voelt. In ieder geval was hij niet netjes met de leidsels die hij wel eens even vast wilde houden en wilde hij niet stil op het bankje blijven zitten. Hij is zelfs nog een stukje met oma gaan lopen.

De volgende dag was het gelukkig mooi weer en zijn we een citytripje naar København gaan maken. Eerst lekker koffie enz. genomen bij Cafe Norden en daarna winkelen en wandelen.

Langs Nyhavn...
...kijken bij het wisselen van de wacht (niet interessant volgens Kjeld)...
...en ronlopen bij de grote fontein (wel de moeite waard volgens Kjeld).
Tussen de middag hebben we heerlijk smørrebrød gegeten in een geweldig kelderrestaurantje. Allemaal blauw emaille aan de muren en op de planken. Voor Kjeld hadden we een soort hamburger besteld maar hij vond mijn haring veel lekkerder. Hij heeft echt al een uitgesproken smaak en lust best aparte dingen.
Natuurlijk werd er ook in de tuin gewerkt. Bijna alle bladeren en beukenootjes zijn nu van de boom. De composthoop is bijna vol...
Opa en oma hadden een tentje voor Kjeld meegebracht...
...en daar passen best 3 mensen in!
De hele stapel pannenkoeken is al verdwenen, nu nog even dollen!

Geen opmerkingen: