zondag 20 december 2009

Laver konfekt

Oftewel: kleien met marsepein. Een deense kersttraditie om met marsepein een soort bonbons te maken. Jeanette (in het roze, vriendin van stal) vond dat we daar maar eens kennis mee moesten maken. Wij hadden er echt nog nooit van gehoord.
Verder op de foto: Kjeld natuurlijk, op de rug gezien, links naast hem Marcus, het zoontje van Jeanette, staand Birgit, ook iemand van stal waar ik vaak mee samenrij en die zo geweldig voor Iwan gezorgd heeft toen we in NL waren, tegenover haar Jonas, de man van Jeanette, vader van Marcus.
Je kan gewoon uit pure marsepein vormpjes steken en die versieren...
...maar traditiegetrouw is het je marsepein in 3-en te verdelen, twee stukken een kleurtje te geven, er plakken van te maken en die op te stapelen rood, wit, groen. Daarvan snij je dan ruitvormpjes en klaar. Verder kan je er balletjes van draaien en er dan een amandel op doen en het geheel nog eens in gesmolten chocolade dopen.
Laat je die traditie los dan kan je fantasie met de zooi aan de haal...
MMMMM!!!!!
't Was echt een heel gezellig ochtendje; Kjeld en Marcus hebben leuk naast elkaar gespeeld en iedereen is na het knutselen nog tosti's blijven eten.

Geen opmerkingen: