vrijdag 18 december 2009

Juletræsfest

Voor alle kinderen van de personeelsleden van Cas' werk was het 'Juletræsfest' (kerstboomfeest).
Met een clown die goochelde en ballonfiguren maakte en een meiske dat schminckte. Kjeld moest het natuurlijk eerst even van een afstandje bekijken.
De æbleskiver (een soort megapoffers waar oorspronkelijk appel in hoort te zitten maar die je nu zonder, gewoon in een zak uit de diepvries koopt) wilde hij wel graag van dichtbij zien!
Uiteindelijk is hij toch even met ons naar de ballonnenman gegaan. Hij vroeg om een eend (duck) maar kreeg een hond (dog). Ik had het idee dat het zo'n routine voor die man was om een hondje te knopen dat dat dus vanzelf ging.
Alle dingen in de boom waren Kjeld-proof gelukkig!
Op een gegeven moment kwam de Kerstman door de zijdeur binnen en werden er kerstliedjes opgezet. Er werd rond de kerstboom gelopen en meegezongen. Ik ben met Kjeld mee gaan doen maar het zingen lukte even niet!!??
Er hoorde nog iets bij de traditie: het uitdelen van lekkers (een vreselijke snoepzak met een heleboel dingen die Kjeld nog nooit van ons gekregen had) en een cadeaubon (normaal gesproken cadeaus maar dit was ook leuk, we moeten hem alleen nog besteden).
Daarna zijn we nog even blijven hangen en eindelijk kwam Kjeld los. Die heeft lekker lopen rennen met een ander kind terwijl wij nog wat snoepten van de æbleskiver en gløgg (soort gluhwein met kruiden, stukjes noot met of zonder alcohol) en warme chocolademelk en marsepein.

Geen opmerkingen: